Askevann ved Sandbakken

Et av vannene vi i OFA-lag 702 forvalter er Askevann ved Sandbakken. Ingen av oss i laget har så mye erfaring med fiske her, mest fordi det har hatt rykte på seg for å være overbefolket av abbor og mort. De gangene jeg har vært der har stort sett dreid seg om isfiske og kontakt med ørreten vi setter ut der hvert år har sålangt vært totalt fraværende. De siste 3 årene har vi satt ut drøyt 100 2-årige ørreter der.

Sist helg bestemte jeg meg derfor for å ta turen og sjekke om ørreten lot seg friste av stripende mark i nattens mulm og mørke. Aktiviteten i vannet var det i hvert fall ikke noe å si på. Det vaket overalt hele tiden. Det kan være vanskelig å si hva slags fisk som vaker, men lyd og visuelt inntrykk gjorde i hvert fall meg overbevist om at det går noen fine ørreter i vannet. Spesielt var det mange heftige vak ut mot midten av vannet. Også langs myrtorvene vaket det masse, noe av det mistenker jeg å være av årets utsatte 2-åringer.

Hva så med fiskebettet? Tja… ikke det helt store, men jeg hadde 6-7 slag på marken. Ingen store fisker så vidt jeg kunne registrere. Det var en ørret som prøvde seg 3 kast på rad rett utenfor den mest brukte leirplassen. Den var nok i fin panne-størrelse, men den klinka til så hardt hver gang at jeg var sjanseløs på å kroke den. Harving forutsetter jo at man gir fisken litt slakk etter hugg, men siden den gikk på så brutalt forsvant den før jeg rakk å summe meg.

Foreløpig konklusjon om statusen til Askevann: det er mye fisk der, ørretbestanden er litt usikker, mistanke om enkelte fine fisker.

Status vil bli oppdatert etter flere fisketurer 🙂

Tid for harving

Tid for harving

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Østmarka, Fiske og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Askevann ved Sandbakken

  1. Lise sier:

    Tenkte å ta en ettermiddagstur hit idag, mest for kos og turens del. Satser på flaks, og fin ørret! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s