Havfiske i Langesund

Det er ikke bare fiske i Østmarka som gjelder. Av og til kommer muligheten for å teste andre former for fiske så da Nordstrand JFF inviterte til havfisketur i Langesund var ikke jeg vond å be. Vi ble 6 mann til slutt som skulle ut med lokal guide fra Grefstad Havfiske.
Vi startet helga i Kragerø med noen timers jakt etter sjøørret. Resultatet ble heller magert, kun 1 liten ørret på land i løpet av lørdagen. Men været var sommerlig og stemningen god selv om det store fisket uteble.
ValleSjøørrettfiske i Valle
Søndag morgen troppet vi opp på brygga i Langesund hvor skipperen allerede sto klar med båten. Kvart over 8 kastet vi loss og satte kursen for «seiegrunna» hvor agnfisken skulle sikres. Det var fort gjort. I løpet av en snau halvtime hadde vi fylt to kasser med sei. Thomas lugga borti en pen torsk også.
AgnfiskLangesund-torsk
Med agnfisk i massevis gikk turen videre utover  Skagerak. Skipperen hadde blinka ut en «hotspot» hvor han antok at vi kom til å finne lange, brosme, torsk og kanskje en bonuskveite hvis vi hadde riktig flaks. Vi agnet krokene med fersk seifilet og slapp de ned til bånn, ca. 180 meter under kjølen. For å gjøre historien kort; i løpet av dagen fikk vi 5-6 langer og en brosme. Undertegnede fikk dagens første og største, ca. 14 kg. Ellers var det en på litt over 6, brosma veide ca 5 og resten av langene lå mellom 3 og 5 kg.
Ut på fjordenBrosme 5 kgLange ca 14 kg
Her er filmklipp fra landing av fiskene:
Reklame
Dette innlegget ble publisert i Fiske og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s