Endelig!!!!

Har fisket i Østmarka i mange år nå, men har inntil nå enda hatt tilgode å bryte den magiske kilosgrensa for ørret. Det er mange vann i marka som huser fisk av det kaliberet men å få tak i de har vist seg å være utfordrende for noen av oss. Skal man ha stor fisk så er Nøklevann og kano et bra utgangspunkt. Der settes det ut årlig ca. 500 3-årige ørreter fra OFA’s anlegg i Sørkedalen. Noen av disse slår fort over på fiskediett og blir riktig så store. Som kjent blir man stor og sterk av å spise fisk!

Badetemperaturen er på vei nedover og fisken begynner å bli mer aktiv igjen enn det som har vært tilfelle tidligere i sommer. Hadde allikevel ikke «kjempetrua» da jeg la fra land ved Rustadsaga i går kveld, men håpet er alltid der om at noe stort skal bite på. Resepten var som før; dorging med markdrag. Det var lite aktivitet i vannet tidlig på kvelden og jeg hadde padlet i nesten 2 timer før det bet på. Jeg holder stanga under konstant oppsikt når jeg dorger og la merke til litt forsiktig napping i det jeg nærmet meg høyspentkablene som krysser Nøklevann ved Haraholmen. Jeg tok tak i stanga og gjorde tilslag. Lite respons… en liten abbor var min første tanke og begynte å sveive inn. Kjente snart at det var noe tyngre i enden av snøret, men den gjorde ingen utras og fulgte pent og pyntelig med inn til kanoen. Det var først inne ved ripa jeg så at vi snakket om en fisk over gjennomsnittet. Den oppførte seg fortsatt relativt pent og gjorde bare et par små forsøk på å stikke av før jeg klarte å fange den med håven. YESS!! Jeg konstaterte fort at her sprakk min tidligere Østmarka-pers på 920 gram. Hadde ikke vekta med, men vel hjemme igjen ble den målt til 1585 gram og 52 cm lang. Det gir en K-faktor på 1,12 noe som kan sies å være en fisk i svært godt hold.

Jeg fisket litt til etter dette, men var i grunnen fornøyd med dagen. Det var veldig mye småfisk i overflaten i det mørket begynte å senke seg så det er mulig man burde holdt på litt til…

Nøklevannsørret

Nøklevannsørret

The GoPro-Hero

The GoPro-Hero

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Østmarka, Fiske og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s